mandag den 8. april 2013

Der holdes skarp øje

Nu er jeg begyndt at holde et skarpt og vågent øje med vejrudsigten samt prognoserne for samme. Der er ved at være dømt jungletilstande her på adressen. Alt fra tagetes til tomatplanterne gror for fuld kraft. Det samme må siges at være gældende for squashene. De bugter og snor sig. Stilke, blade og urtepotter sig stødt og roligt i omfang og antal.


Et væld af smukke blomster har vist sig på squasplanterne. Der er både plantet de almindelige grønne squash og så ufo-formede gule. Begge slags ser ud til at stortrives. Så det eneste der mangler nu, er sådan set, at der ikke mere er risiko for nattefrost. Lige så snart det er aktuelt, så bliver der dømt flyttedag! Der er ved at være en kende trængt.

Kartoflerne spirer også lystigt. Krukkerne til disse er stillet på rad og række i drivhuset. Så snart temperaturne melder "go", så skal der bare hentes jord, og der skal sendes "invitation" til vores veninde Mette, så vi kan holde "snakke-te-putte-kartofler-i-baljer-dag". 

Dahlia knoldene melder også klar - parat. De første grønne spirer fortæller om liv i de mindre kønne knolde.

Min nøje udførte plan omkring forspiring melder, at næste punkt er, at aubergine-frøene skal puttes i jorden. Hvilket de nok også gør én af de nærmeste dage, men matriklen er ved at nå et maksimum for, hvor mange urtepotte - i varierende størrelser - der kan findes plads til.
Så jeg spørger bare pænt: "Kunne det godt snart lade sige gøre, at temperaturene holder sig over nul, så jeg kan få skippet planter og diverse knolde ud i drivhusene?"






Ingen kommentarer:

Send en kommentar