lørdag den 6. juli 2013

Huller i vejen og smutturer

Lørdagen viser sig fra sin bedste side rent vejrmæssigt. Med en teenager der sove andet steds og en der havde behov for at indhente noget søvn, besluttede vi os for at henlægge vores indkøb til en butik et stykke væk. 

 






I det sidste stykke tid har det krævet lidt planlægning og samarbejde at forlade vores grund kørende i bilen. Der bliver udskiftet rør i store dimensioner i vejen.

De mænd, der går og lavet arbejdet, er friske. De giver beskeder og prøver at være så lidt i vejen som muligt. Gravearbejdet er så stort, at der kun lige er lavet passage til os, som bor på vejen, og ellers er det med store skilte vist, at der skal køres en alternativ vej. Skulle man overse denne skiltning, er der i yderligere skiltning, som fortæller, at indkørsel ikke er tilladt - kun for beboerne.

Her sker det mærkelige så. Langt de fleste følger skiltning, men enkelte bilister drejer alligevel ind. Får øje på at det er meget svært, nærmest umuligt, at komme videre. Men igennem vil de. De rigtig friske sætter så vægten på speederpedalen og kører med helt sindsyge hastigheder igennem. Også hvis de mennesker, der skal udføre reparationerne, er i gang med at arbejde.

Dagligt sker det også, at når "en af de biler som gerne må", er ved at manøvrere sig ud gennem labyrinten af neonfarvede holdere og stribede stænger, så kommer der en "vildfaren" bil ind. Der holder man så. Man kan så prøve verbalt eller med fagter at forklare, at "den vildfarende" er nødt til at bakke tilbage.  Svaret er i næsten alle tilfælde, at den anden bilist bliver enormt aggressiv, og man får viftet en "fuck-finger" op i hovedet. Jeg prøvede en dag med smil i stemme at sige til en ung mand, at jeg ikke kunne køre andet end fremad, og at han så var nødt til at bakke. Bakke ville han ikke. Han forsøgte at køre så langt ind til siden, at han fik ridser i bilen. Men bl.a. p.g.a. af skiltet, som fortæller, at indkørsel er forbudt kunne jeg ikke flytte mig. Så brød H...... løs. Han kaldte mig både det ene og det andet, og sluttede af med at råbe: Ok ! bare fordi du skal ud og køre, så skal ALT bare gå ud over mig!! 

I dag holdes der weekend ved vejarbejdet, og bilen blev luftet. På turen hjem besluttede vi at tage en anden rute, se lidt blå himmel og grønne marker. Der blev gjort et ekstra lille holdt, da vi passerede nogle billige og lækre meloner. Ved kasseapparatet mødte vi en ven, som vi ikke har haft kontakt med meget længe.
Han var frisk og inviterede os til at komme til en kop drikkelse hjemme hos ham og resten af hans familie. Det blev til nogle hyggelige timer, hvor vi kunne få fulgt op på hinanden liv.

Godt nogle gange bare at være spontan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar